Chcete mít mazanec do hodiny na stole? Tak zkuste náš tvarohový

Kynutý mazanec je klasika, avšak ne každý má na tento dezert čas. Proto vám přinášíme alternativu, mazanec z tvarohu, který je oproti klasickému rychlý, plný bílkovin a hlavně, taky chutná skvěle! A úplně nejlépe pak s našimi produkty ZEZEM, které jsou plné ovoce.

velikonocni-recept-na-tvarohovy-mazanec-ktery-mate-do-hodiny-na-stole

Potřebujete:

  • 150 g změklého másla
  • 3 vajíčka
  • 150 g cukru
  • 250 g tvarohu 
  • 500 g hladké mouky
  • 1 kypřící prášek
  • špetku citrónové kúry
  • hrozinky (volitelné)
  • mandle na posypání (volitelné)

Máslo utřeme s cukrem a postupně zatřeme také vajíčka. Poté přimícháme tvaroh, citrónovou kúru a hladkou mouku, kterou si předtím smícháme s kypřícím práškem. Mělo by nám vzniknout tužší těsto, z kterého vypracujeme bochánek. Kdo chce, může si do těsta zapracovat také hrozinky. 

Pečeme v předem vyhřáté troubě asi 50 minut na 170 stupňů. To, zda máme hotovo, si můžeme ověřit špejlí.

Servírujeme po vychladnutí, nejlépe s našimi džemem nebo ochuceným medem ZEZEM.

 

Recept pro vás vytvořila Markéta Beranová (Instagram: recepty_pro_synka)

Vytvořil Shoptet | Design Shoptak.cz