Kynutý mazanec je klasika, avšak ne každý má na tento dezert čas. Proto vám přinášíme alternativu, mazanec z tvarohu, který je oproti klasickému rychlý, plný bílkovin a hlavně, taky chutná skvěle! A úplně nejlépe pak s našimi produkty ZEZEM, které jsou plné ovoce.
Potřebujete:
- 150 g změklého másla
- 3 vajíčka
- 150 g cukru
- 250 g tvarohu
- 500 g hladké mouky
- 1 kypřící prášek
- špetku citrónové kúry
- hrozinky (volitelné)
- mandle na posypání (volitelné)
Máslo utřeme s cukrem a postupně zatřeme také vajíčka. Poté přimícháme tvaroh, citrónovou kúru a hladkou mouku, kterou si předtím smícháme s kypřícím práškem. Mělo by nám vzniknout tužší těsto, z kterého vypracujeme bochánek. Kdo chce, může si do těsta zapracovat také hrozinky.
Pečeme v předem vyhřáté troubě asi 50 minut na 170 stupňů. To, zda máme hotovo, si můžeme ověřit špejlí.
Servírujeme po vychladnutí, nejlépe s našimi džemem nebo ochuceným medem ZEZEM.
Recept pro vás vytvořila Markéta Beranová (Instagram: recepty_pro_synka)