Spojení čokolády a malin.Nesmrtelná a neodolatelná kombinace plná pokušení. To přesně představuje i tahle roláda. Čokoládový korpus, jemný čokoládový, smetanový krém a nakyslá chuť malin, to je za mě láska na první ochutnání!
Co budeme potřebovat:
Pařížská šlehačka
-
600 ml smetany na šlehání
-
40 g třtinového cukru
-
30 g holandského kakaa
-
50 g vysokoprocentní čokolády (7O %)
-
1 ztužovač šlehačka
Těsto
-
4 vejce
-
100 g moučkového třtinového cukru
-
80 g hladké špaldové nebo pšeničné mouky
-
2 pl kakaa
-
1 čl prášku do pečiva
-
Špetka soli
Maliny
Postup:
Roládu pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 10 minut. Roládu po upečení i s papírem ihned zabalíme a necháme vychladnout.
Pokračujeme v přípravě šlehačky. Vychlazenou šlehačku vyšleháme se ztužovačem do pevného krému. Pokud by vám šlehačka neztuhla, můžete dát ztužovače dva.
Vychlazenou roládu rozbalíme a opatrně oddělíme od pečícího papíru. Roládu potřeme vrstvou malinového džemu (použila jsem kvalitní džem od Zezem). Na vrstvu džemu rozetřeme pařížskou šlehačku (trochu si necháme na potření hřbetu rolády). Pokud máte více malin, můžete je rozkrojit napůl a přidat dovnitř rolády. Roládu pevně zamotáme a potřeme zbytkem šlehačky i hřbet.
Nakonec roládu posypeme trochou kakaa a ozdobíme malinami. Pro hezčí vzhled odkrojíme a zarovnáme okraje rolády . Můžeme ihned podávat.
Dobrou chuť