Sezóna cuket, které jsou bohaté na obsah hořčíku, železa, vápníku a vitamínů A, B i C, je v plném proudu. Cukety se hodí jak do sladkých, tak i slaných receptů, my vám přinášíme recept na perník, který zachutná snad všem!
Potřebujete:
- 2 hrnky nastrouhané cukety
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 kypřící prášek, nejlépe bez fosfátů
- ¾ hrnku cukru
- ½ hrnku oleje
- 2 vajíčka
- 50 g rozpuštěné čokolády
- 2 lžíce džemu ZEZEM(doporučuji švestkový nebo jahodový)
- koření do perníku dle chuti (2–3 lžičky)
- 1 lžíce kakaa
Postup:
Cuketu nastrouháme nahrubo a zbavíme ji přebytečné vody. Následně přidáme všechny ostatní suroviny, důkladně promícháme, hladké těsto vylijeme do pečící formy a dáme péct do předem vyhřáté trouby.
Pečeme zhruba na 180 stupňů, 20–30 minut (zda je těsto hotové zkontrolujeme pomocí špejle).
Upečený perník můžeme polít čokoládou, ozdobit ovocem nebo potřít džemem ZEZEM.
Recept pro vás vytvořila Markéta Beranová (Instagram: recepty_pro_synka)