Cuketový perník s vůní našeho džemu

Sezóna cuket, které jsou bohaté na obsah hořčíku, železa, vápníku a vitamínů A, B i C, je v plném proudu. Cukety se hodí jak do sladkých, tak i slaných receptů, my vám přinášíme recept na perník, který zachutná snad všem!

Potřebujete:

  • 2 hrnky nastrouhané cukety
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 kypřící prášek, nejlépe bez fosfátů
  • ¾ hrnku cukru
  • ½ hrnku oleje
  • 2 vajíčka
  • 50 g rozpuštěné čokolády
  • 2 lžíce džemu ZEZEM(doporučuji švestkový nebo jahodový)
  • koření do perníku dle chuti (2–⁠⁠⁠⁠⁠⁠3 lžičky)
  • 1 lžíce kakaa

Postup:

Cuketu nastrouháme nahrubo a zbavíme ji přebytečné vody. Následně přidáme všechny ostatní suroviny, důkladně promícháme, hladké těsto vylijeme do pečící formy a dáme péct do předem vyhřáté trouby.

Pečeme zhruba na 180 stupňů, 20–⁠⁠⁠⁠⁠⁠30 minut (zda je těsto hotové zkontrolujeme pomocí špejle).

Upečený perník můžeme polít čokoládou, ozdobit ovocem nebo potřít džemem ZEZEM.

 

Recept pro vás vytvořila Markéta Beranová (Instagram: recepty_pro_synka)

Vytvořil Shoptet | Design Shoptak.cz