S teplejším počasí bývá chuť i na lehčí a osvěžující dezerty. My vám přinášíme tip na rychlý dezert do skleničky plný bílkovin, bílé čokolády a ovoce. Zkusíte ho?
Potřebujete:
kelímek smetany ke šlehání
tvaroh ve vaničce
kelímek mascarpone
200 g bílé čokolády
kiwi džem ZEZEM
Postup:
Na mírném plameni si rozpustíme bílou čokoládu, aby nám vznikla hladká tekutá konzistence. V případě potřeby můžeme přidat trochu másla, která čokoládu zjemní.
Vyšleháme si smetanu, poté k ní přidáme tvaroh, mascarpone a tekutou čokoládu a opět vyšleháme.
Nejprve si naplníme skleničky či kelímky trochou kiwi džemu ZEZEM, následně přidáme smetanovou směs s čokoládou. Kelímky zdobíme čerstvým, nejlépe kyselejším ovocem.
Recept pro vás vytvořila Markéta Beranová (Instagram: recepty_pro_synka)