Dokonale tenké palačinky s příchutí podzimu

Palačinky se právem řadí mezi jednu z nejoblíbenějších snídaní. V kombinaci s kvalitním džemem jsou pak chutnou snídaní či dezertem i pro náročnější. Udělejte si s námi dokonale tenké, ale zato jednoduché a výborné palačinky!

Potřebujete:

(pro rodinu doporučujeme dvojitou dávku)

  • 2 vajíčka
  • 100 ml oleje
  • 550 ml mléka
  • 200 g hladké mouky
  • špetku pravé vanilky (nebo sáček vanilkového cukru)
  • špetku soli
  • ghí nebo olej na smažení
  • pomerančový džem ZEZEM

Vajíčka s olejem a mlékem promixujeme ručním mixérem a postupně přidáváme mouku, aby se nám nevytvořily hrudky. Mléko i vajíčka by měly mít nejlépe pokojovou teplotu. Do směsi přidáme také špetku soli a vanilky, popřípadě vanilkového cukru a ručním mixérem mixujeme, dokud nám nevznikne dokonale hladká směs.

Poté palačinky pečeme na rozpáleném ghí či oleji, nejlépe na pánvi určené přímo na palačinky.

Palačinky podáváme například s pomerančovým džemem ZEZEM, trochou skořice a pomerančem, výborné však budou s jakýmkoliv džemem značky ZEZEM, v kombinaci také například se smetanou, tvarohem, jogurtem či čerstvým ovocem.

 

Recept pro vás vytvořila Markéta Beranová (Instagram: recepty_pro_synka)

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptak.cz