Palačinky se právem řadí mezi jednu z nejoblíbenějších snídaní. V kombinaci s kvalitním džemem jsou pak chutnou snídaní či dezertem i pro náročnější. Udělejte si s námi dokonale tenké, ale zato jednoduché a výborné palačinky!
Potřebujete:
(pro rodinu doporučujeme dvojitou dávku)
- 2 vajíčka
- 100 ml oleje
- 550 ml mléka
- 200 g hladké mouky
- špetku pravé vanilky (nebo sáček vanilkového cukru)
- špetku soli
- ghí nebo olej na smažení
- pomerančový džem ZEZEM
Vajíčka s olejem a mlékem promixujeme ručním mixérem a postupně přidáváme mouku, aby se nám nevytvořily hrudky. Mléko i vajíčka by měly mít nejlépe pokojovou teplotu. Do směsi přidáme také špetku soli a vanilky, popřípadě vanilkového cukru a ručním mixérem mixujeme, dokud nám nevznikne dokonale hladká směs.
Poté palačinky pečeme na rozpáleném ghí či oleji, nejlépe na pánvi určené přímo na palačinky.
Palačinky podáváme například s pomerančovým džemem ZEZEM, trochou skořice a pomerančem, výborné však budou s jakýmkoliv džemem značky ZEZEM, v kombinaci také například se smetanou, tvarohem, jogurtem či čerstvým ovocem.
Recept pro vás vytvořila Markéta Beranová (Instagram: recepty_pro_synka)