Dopřejte si francouzský toust s džemem
Francouzský toust je právem oblíbenou snídaní téměř po celém světě, je totiž neskutečně rychlý, ale za to nesmírně chutný. K jeho přípravě potřebujete pár surovin a hlavně, pár minut. Tak jdeme na to!
Potřebujete:
(na jednu porci)
- tři plátky toustového chleba
- vajíčko
- tři lžíce mléka
- lžíci medu ZEZEM
- lžičku skořice
- špetku vanilky
- ghí na smažení
- džem ZEZEM, my použili višňový
- bílý jogurt
- čerstvé ovoce na dozdobení
Postup:
Rozšleháme si vajíčko, přidáme mléko, med ZEZEM a na dochucení také vanilku a skořici. Ve vajíčkové směsi obalíme všechny tousty, které poté z obou stran opečeme dozlatova na pánvi na ghí nebo másle.
Opečené tousty podáváme s džemem ZEZEM a bílým jogurtem. Tousty dozdobíme čerstvým ovocem a podávejte.
Recept pro vás vytvořila Markéta Beranová (Instagram: recepty_pro_synka)