Jak jinak než s džemem od ZEZEM.
Influencerka Lucie Šumová si oblíbila recept na loupáky cukrárny @ifcafe a tentokrát je obohatila o náš bestseller jahodový džem. A tak i Vy si můžete vyzkoušet upéct domácí loupáky.
· 175 g mléka
· 70 g rozpuštěného másla
· 400 g hladké mouky
· 60 g krupicového cukru
· vanilkový cukr
· 1 žloutek
· 20 g droždí
· kůra z ½ citrónu
· vejce na potření
Jak na to:
Všechny ingredience smícháte a vytvoříte těsto, které dáte na teplé místo a necháte kynout. Poté těsto rozdělíte na 4 díly a každý vyválíte do kruhu o tloušťce 0,5 cm. Poté rozříznete na 4 trojúhelníky (jako pizzu), každý lehce vyválíte a srolujete od širší strany k užší. Potřete rozšlehaným vejcem a necháte chvíli znovu kynout. Vložíte do trouby předehřáté na 180 °C a pečete 15 minut.
Hotovo a přejeme dobrou ZEZEM chuť.