Vánoční atmosféra se pomalu začíná šířit a s ní přichází i ta nejlepší část – pečení vánočního cukroví. Tentokrát vám přinášíme netradiční recept od Martina Šlence, který rozhodl oživit váš vánoční stůl neotřelým exotickým twistem. Místo klasických ovocných džemů jsme se pustili do kombinace sladkosti a svěžesti, a tak vzniklo neodolatelné vánoční cukroví s exotickým džemem o příchuti kiwi. Připravte se na chuťový zážitek, který okoření letošní sváteční období. Pojďme společně vkročit do kuchyně a připravit něco skvostného pro naše blízké!
Co budeme potřebovat
- 300g hladké mouky
- 200 g másla
- 80g cukr moučka
- 2 žloutky
- 30g máku
- kůra z poloviny citronu
- špetka soli
Sypké suroviny s kůrou dám do mísy robota s K metlou, zapnu na 2 stupeň a nechám mixovat. Přidám na malé kostičky nakrájené máslo a počkám, až se směs spojí a bude vypadat jak mokrý písek. Přidám žloutky a krátce promixuji do spojení. Těsto zabalím do folie a nechám odležet. Vyválím na cca 2 mm a vykrájím kolečka. Peču na 170 stupňů horní a dolní ohřev asi 6 minut. Vychladlé kolečka slepím Zezem marmeládou z kiwi.
Ať se dílo daří a přejeme hezký advent!