Svačinka pro nejmenší bez cukru? Zkuste to s naším ochuceným medem

Obzvláště nejmenší děti by se měly vyhýbat cukru a jiným sladidlům. Od roka však do jejich jídelníčku můžete zařadit med, který je považován za přírodní antibiotikum, posiluje imunitu a pomáhá při nachlazení. Ve spojením s lyofilizovaným ovocem má nejen skvělou chuť, ale také je obohacen o další vitamíny. Zkuste tedy svým dětem upéct něco na zub bez cukru, s naším rybízovým medem!

Potřebujete:

  • 2 vajíčka
  • 120 g hladké mouky
  • ½ kypřícího prášku bez fosfátů
  • dvě lžíce rybízového medu ZEZEM
  • 60 g másla
  • dvě hrsti rybízu

Postup:

Vajíčka si rozdělíme na bílky a žloutky. Ke žloutkům přidáme mouku, kypřící prášek, rybízový med ZEZEM a rozpuštěné máslo. Vše důkladně promícháme a přidáme rybíz. Nakonec vyšleháme bílky, které přidáme k těstu a ručně promícháme.

Těstem naplníme vymazanou formu, například na muffiny či medvídky. Pokud máte formu silikonovou, tak ji vymazávat nemusíme.

Pečeme zhruba patnáct minut na 170 stupňů. To, zda máme hotovo, si ověříme špejlí. Pokud máme hotovo, vytáhneme z trouby a po vychladnutí vyjmeme z formy, poté můžeme podávat například s čerstvým ovocem nebo třeba s tvarohem.

 

Recept pro vás vytvořila Markéta Beranová (Instagram: recepty_pro_synka)

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptak.cz