Nadýchané lívanečky, borůvkový džem nejvyšší kvality, čerstvé ovoce a zakysaná smetana navrch, to je ideální snídaně na neděli, anebo na každé ráno. Díky tvarohovému základu se navíc řadí mezi zdravější snídaně, obsahuje vysoký podíl bílkovin, ale i zdravých sacharidů v podobě džemu s vysokým podílem ovoce. Tak jdeme na to!
Potřebujete:
- vaničku tvarohu
- 200 ml mléka
- 2 vajíčka
- 150 g polohrubé mouky
- ghi na smažení
- borůvkový džem ZEZEM (chutnat však bude s jakýmkoliv džemem této značky)
- čerstvé ovoce
- zakysanou smetanu
- čekankový sirup
Postup:
Vajíčka rozdělíme na bílky a žloutky. Bílky vyšleháme do tuhé pěny a žloutky rozmícháme s tvarohem, mlékem a moukou. Poté přidáme rozšlehané bílky a zamícháme. Lívanečky pečeme nejlépe na ghi.
Podáváme s džemem ZEZEM, čerstvým ovocem a zakysanou smetanou, nebo třeba s bílým tvarohem (doporučuji dochutit pár kapkami čekankového sirupu).
Recept pro vás vytvořila Markéta Beranová (Instagram: recepty_pro_synka)