Tvarohové lívanečky

Nadýchané lívanečky, borůvkový džem nejvyšší kvality, čerstvé ovoce a zakysaná smetana navrch, to je ideální snídaně na neděli, anebo na každé ráno. Díky tvarohovému základu se navíc řadí mezi zdravější snídaně, obsahuje vysoký podíl bílkovin, ale i zdravých sacharidů v podobě džemu s vysokým podílem ovoce. Tak jdeme na to!

Potřebujete:

  • vaničku tvarohu
  • 200 ml mléka
  • 2 vajíčka
  • 150 g polohrubé mouky
  • ghi na smažení
  • borůvkový džem ZEZEM (chutnat však bude s jakýmkoliv džemem této značky)
  • čerstvé ovoce
  • zakysanou smetanu
  • čekankový sirup

Postup:

Vajíčka rozdělíme na bílky a žloutky. Bílky vyšleháme do tuhé pěny a žloutky rozmícháme s tvarohem, mlékem a moukou. Poté přidáme rozšlehané bílky a zamícháme. Lívanečky pečeme nejlépe na ghi.

Podáváme s džemem ZEZEM, čerstvým ovocem a zakysanou smetanou, nebo třeba s bílým tvarohem (doporučuji dochutit pár kapkami čekankového sirupu).

 

Recept pro vás vytvořila Markéta Beranová (Instagram: recepty_pro_synka)

Vytvořil Shoptet | Design Shoptak.cz