Upečte svým dětem medvídky bez cukru, s tvarohem a medem

Svačinek pro děti není nikdy dost, hlavně těch bez cukru. Pokud chcete pro své děti zdravou svačinu, zkuste naše medvídky, které jsou díky tvarohu plné bílkovin a hlavně, nenásilnou formou dostanete do dětí tolik zdravý med. V lahodné náplni pak najdou jak med, tak i ovoce. Tento recept je vhodný pro děti od jednoho roku, chutnat však bude i dospělým.

Potřebujete:

  • ½ vaničky polotučného tvarohu
  • 35 ml oleje
  • 1 vajíčko
  • ½ hrnku polohrubé mouky
  • ½ kypřícího prášku bez fosfátů
  • velkou lžící medu ZEZEM
  • trochu citrónové kúry
  • trochu mléka (je-li těsto příliš husté)
  • trochu kakaa (na část těsta)

Na náplň:

  • Ochucený med ZEZEM (my použili LYO černý rybíz v medu)

V misce si smícháme tvaroh, olej, vajíčko a med ZEZEM a vše promícháme ručním mixérem. Poté k této tekuté směsi přidáme mouku s kypřícím práškem a trochu citrónové kúry a opět ručním mixérem zamícháme. Pokud by byla směs příliš tuhá (záleží na konzistenci tvarohu), můžeme přidat trochu mléka.

Část těsta, asi 1/5, si dáme stranou do jiné misky a obarvíme ho kakaem.

Poté si připravíme formu na medvídky (pokud ji nemáte, můžete použit třeba formu na muffiny). Jestliže nemáte formu silikonovou, vymažte ji olejem. Nejprve formu plníme obarvenou částí těsta, a to tlapky. Jamile máme zpracovanou tmavou část těsta, medvídky plníme světlou částí těsta, a to asi do poloviny, aby však nebylo vidět dno formy. Doprostřed každého medvídka dáme lžičku ochuceného medu ZEZEM. Poté dáme do formiček opět vrstvu těsta.

Pečeme zhruba patnáct minut v předem vyhřáté troubě asi na 170 stupňů. To, zda máme hotovo, si ověříme špejlí. Po vychladnutí můžeme podávat.

 

Recept pro vás vytvořila Markéta Beranová (Instagram: recepty_pro_synka)

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptak.cz